marți, 9 august 2011

Sarcina fara griji

Iata cateva sfaturi utile pentru a avea o sarcina fara griji:

1. Fa-ti un plan detaliat! Alege un medic care sa te urmareasca pe toata perioada sarcinii, dar si unul de rezerva pentru cazul in care apar urgente si medicul tau nu este disponibil. Planifica unde vrei sa nasti, alege banca unde vei depozita celulele stem si informeaza-te asupra procedurilor de urmat.

2. Nu uita de suplimentele prenatale! Este indicat sa iei suplimente prenatale indiferent cat de echilibrata ti-ar fi alimentatia. Daca, totusi, ai ramas insarcinata fara programare, intreaba-ti medicul ce ti-ar putea recomanda. Acesta iti va face analize de sange care ar putea releva carente nutritionale specifice.

3. Nu deveni sedentara! Este recomandat sa mentii o activitate fizica regulata pe tot parcursul sarcinii, bineinteles cu exceptia cazurilor in care medicul tau iti interzice in mod expres sa faci sport si/sau miscare. pilates, yoga, inotul sau plimbarile sunt recomandate chiar si in lunile inaintate.

4. Fa exercitii Kegel! Daca nu le-ai facut inaintea sarcinii, este timpul sa incepi. Acestea intaresc muschii pelvieni care sustin vezica, uterul si intestinele. Contracteaza muschii ca si cum te-ai abtine sa mergi la baie, mentine incordarea trei secunde, apoi, dupa o pauza de alte trei secunde, repeta exercitiul. Se recomanda cateva serii de 10 repetari in fiecare zi.

5. Atentie la ritualurile de infrumusetare! Anumite substante sunt periculoase pentru fat - masajele cu uleiuri esentiale, sauna - sunt contraindicate in timpul sarcinii. Citeste cu atentie toate etichetele produselor cosmetice pe care le folosesti si alege game special concepute pentru gravidute.

Sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu