miercuri, 10 august 2011

Cauze neasteptate ale durerilor de cap

Oboseala, stresul sau unele boli pot cauza dureri de cap. Dar sunt si alti "vinovati" care pot cauza asa ceva, iar tu nici nu banuiesti. Iata:
1. O sedinta la coafor. In timpul spalarii parului la coafor, esti nevoita sa tii capul pe spate. In aceasta pozitie, gatul sta alungit intr-un mod nefiresc, activand un nerv care genereaza durerea de cap. Cum cefaleea apare cam la doua zile de la vizita la coafor, aceasta cauza este ignorata, nefacandu-se legatura intre cele doua. Durerea de cap din cauza pozitiei nefiresti a gatului poate aparea si cand vorbesti la telefon tinand aparatul intre umar si ureche.

2. Parul prins in coada stransa. Cu toate ne aducem aminte de coditele pe care trebuia sa ni le facem inainte de a pleca la scoala si de durerea de pe pielea capului. Acelasi lucru se poate intampla si acum. Daca ne strangem parul prea tare intr-o coada la spate, sunt afectate tesuturile de la suprafata scalpului. La fel se intampla si cand purtam palarii sau bentite stramte. Durerea se instaleaza dupa cateva ore si este de tip pulsatil.

3. Alergatul pe banda. Daca la cateva secunde dupa inceperea alergarii pe banda resimtiti dureri de cap, este pentru ca presiunea din vasele de sange din cap creste, iar acestea incep sa se dilate. Daca durerea de cap persista, este indicat sa schimbati banda cu piscina sau sa luati antiinflamatorii cu 30 de minute inainte de inceperea exercitiilor fizice. 

4. Aditivii alimentari. Unii aditivi alimentari si conservanti sporesc afluxul de sange spre creier si, astfel, se poate instala durerea. Tiramina, unul dintre aditivii alimentari care provoaca dureri de cap, se gaseste in produsele care au fost conservate prin afumare, murare, marinare sau fermentare.

5. Dusurile fierbinti. Durerea apare din pricina diferentelor de temperatura care afecteaza tensiunea arteriala, inclusiv la nivelul craniului. Durerea resimtita in zona fruntii este ascutita si atinge punctul culminant la un minut dupa declansare. Aceleasi efecte le pot avea inotul in apa rece sau consumul de inghetata.

Sanatate!

Sursa: sfatul parintilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu