vineri, 8 iulie 2011

Negul - ce tratamente folosim?

Negul, sau veruca, apare indeosebi la copii si la tineri si reprezinta o excrescenta inofensiva a pielii, insa non-aspectuoasa si, din pacate, este asociat cu ideea de murdar si saracie.
Desi uneori dispare de la sine, exista cateva sfaturi pentru a scapa de aceasta afectiune, in special daca este insotita de durere si disconfort.

1. Crioterapia. Este necesar sa iei legatura cu un medic dermatolog pentru a aplica corect aceasta metoda, in functie de tipul de neg cu care esti infectata.
Dezavantaje: cand intervine cicatrizarea, apar dureri. Nu se recomanda celor care sufera de diabet zaharat sau boala periferica arteriala, intrucat pot aparea infectii sau alte riscuri.

2. Aplicarea de solutii pe baza de acid salicilic. Ca si tratament se intinde pe o perioada indelungata de timp si trebuie sa ai grija ca aceasta solutie sa nu intre in legatura cu pielea sanatoasa care inconjoara negul, pentru ca o va sapa si pe aceasta.
Dupa aplicarea solutiei se bandajeaza locul. Se prefera ca aplicarile sa fie facute seara inainte de culcare.


3. Tinctura de brusture. Aceasta tinctura le vine de hac negilor, insa conditia de baza este ca tratamentul sa fie facut in fiecare zi.
Dezavantaje: tratamentul poate dura de la cateva luni pana la un an.

4. Tratamente medicamentoase. Crema pe baza de retinoizi, cantharidinul inhectat de catre doctor direct in neg sau acidul bicloracetic folosit cu succes mai ales daca negii sunt la nivelul palmelor sau talpilor.
Dezavantaje: exista riscuri numeroase daca tratamentul se aplica acasa, in absenta medicului.

Daca ai scapat de negii nedoriti nu te bucura foarte tare intrucat orice tratament distruge negii aparuti, dar nu omoara si virusul care i-a cauzat - papiloma virusului uman. Acest virus se poate dezactiva oricand; poate dura luni sau ani.

Sanatate!

Sursa: saloane.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu