marți, 9 august 2011

Dieta Raw Vegan

Pentru ca incidenta bolilor in zilele noastre este foarte mare, am inceput sa cautam diete sanatoase, usor de tinut si care sa ne asigure, daca se poate, si o silueta frumoasa.
Printre dietele moderne gasim si regimul Raw Vegan, dieta care, de fapt, exista de foarte mult timp. Pe scurt este o dieta vegetariana care foloseste doar alimente crude. 
Astfel, dieta Raw Vegan exclude: 
- carnea de orice fel;
- lactatele;
- branzeturile;
- orice aliment preparat termic.

Aceasta dieta nu permite prepararea termica a alimentelor, dar permite deshidratarea acestora, macinarea si pastrarea la rece cand este cazul. 

Ce alimente permite Raw Vegan?
Aceasta dieta este mai mult un regim care permite consumul fructelor si legumelor proaspete, a germenilor proaspeti, a semintelor comestibile, a nucilor, alunelor, migdalelor etc. cu conditia ca acestea sa nu fie preparate termic.
Regimul permite macinarea unor alimente - a semintelor spre exemplu -; se poate obtine pulberi din care se prepara alimente precum painea raw vegan sau chiar si iaurt raw vegan.
Dieta este puternic energizanta si are o mare capacitate de slabire. Este foarte important, insa, ca zilnic sa consumati cereale si seminte grase ori nuci sau mango, avocado, pentru a nu va priva de anumite vitamine. 

Asadar, daca alegeti regimul raw vegan, inarmati-va cu un blender de mare putere care sa poata transforma seminte in pulberi fine, si cu un aparat special de deshidratare a vegetalelor.

Nota
Inainte de a urma orice regim alimentar, consultati medicul specialist!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu