duminică, 21 august 2011

Remedii naturiste pentru parul gras

1. Sucul de lamaie. Zeama de lamaie este foarte buna pentru parul gras, deoarece ii confera stralucire. Firul devine mai suplu si nu mai permite sebumului sa-l incarce atat de tare. Se poate folosi sucul de lamaie ca atare: aplica picaturile de suc pe pielea capului, lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste.

2. Rozmarin si cimbru. Poti folosi sucul de lamaie si in combinatie cu o infuzie de plante: rozmarin, cimbru, urzica si coada calului. Toarna 100 ml de apa clocotita peste plantele macinate, lasa la infuzat trei minute, strecoara si apoi amesteca cu sucul de la o lamaie. Aplica pe parul umed si proaspat spalat, fara sa clatesti dupa aceea.

3. Brusture. Tinctura de brusture are capacitatea de a reduce si a regla excesul de sebum. Prepara tinctura din radacina macinata de brusture si alcool si lasa la macerat doua saptamani, apoi filtreaza si depoziteaza in sticle inchise la culoare. Dilueaza tinctura astfel obtinuta intr-un pahar cu apa calduta si clateste-ti parul cu ea, masand usor scalpul.

4. Tarate de grau. Taratele de grau absorb si ele foarte bine sebumul. Prepara o pulbere fina din tarate de grau, maseaza-ti scalpul cu ea si apoi spala bine parul.

5. Argila. Un efect similar taratelor de grau il au cataplasmele cu argila aplicate pe par o data pe saptamana. Dilueaza 3-4 linguri de argila in apa calduta, pana obtii o pasta groasa. Adauga o lingurita de sare mare, omogenizeaza si intinde la radacina parului. Lasa sa actioneze 15 minute si clateste bine.

6. Menta. Pune la fiert in 300 ml de apa un pumn de frunze de menta. Da in clocot si fierbe la foc mic timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit, aplica ceaiul pe par si lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste-ti bine parul.

7. Urzica. Prepara un decoct din frunze de urzica si amesteca-l bine cu un galbenus de ou. Intinde-l omogen pe tot scalpul, lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste parul.

Sursa: femeia.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu