joi, 18 august 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 22

In aceasta saptamana, bebelusul va avea in jur de 6,9 kg in greutate si 64,5 cm in inaltime.

Dezvoltarea fizica
- se intoarce si se invarte in toate directiile;
- sta asezat si pana la 30 de minute daca este sprijinit.

Dezvoltarea mentala si sociala
- se apleaca pentru a privi obiecte cazute;
- recunoaste un obiect doar vazand o parte din el;
- isi exprima vocal placerea si neplacerea.

Copilul tau incepe sa observe obiectele mici si sa le urmareasca pe cele aflate in miscare. La aceasta varsta s-ar putea ca el sa recunoasca un obiect, chiar daca vede o mica parte din el, cum ar fi jucaria lui preferata pe care o zareste intr-o gramada de alte jucarii.

Abilitatea copilului de a interactiona cu tine si cu cei din jur creste pe zi ce trece. El ar putea sa inceapa sa joace diferite jocuri, pentru ca deja intelege faptul ca actiunile sale au si un efect. S-ar putea ca el sa arunce obiectele doar ca sa te vada cum le aduni sau ca sa observe cum si unde cad acestea.
Odata ce el va intelege ca aruncarea diferitelor obiecte este la fel de amuzanta ca si strangerea lor, lumea sa va deveni si mai interesanta, iar tie iti va fi putin mai greu si va trebui sa ai rabdare si sa te obisnuiesti cu acest lucru.

Simptomele iesirii primilor dinti
Semnele cresterii primilor dinti pot aparea cu saptamani sau chiar luni inainte de a vedea primii dinti ai bebelusului. Pe masura ce dintele se misca prin os si prin tesutul gingiei, simptomele pot apare sau dispare.

Sanatate la bebei!

Sursa: mami.ro, qbebe.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu