joi, 18 august 2011

Durerea de spate din timpul sarcinii

Dureri la nivelul articulatiilor, edeme, stare de greata si varsaturi, dureri acute in timpul noptii - toate acestea sunt elemente neplacute care pot veni odata cu sarcina.

In timpul noptii, femeia poate avea cateva astfel de surprize. Senzatiile dureroase lombare sau ale articulatiilor pot aparea brusc si destul de puternic, fiind resimtite ca adevarate crampe de catre gravida. Chiar daca cercetarile inca nu au reusit sa evidentieze destul de clar de unde provine o astfel de durere, se poate spune ca acumularea unei stari de oboseala in tipul zilei poate avea drept rezultat o astfel de durere.

Ca urmare a numarului de kilograme acumulat in timpul sarcinii, gravida poate resimti dureri lombare destul de puternice. O greutate mai mare ii va solicita mult coloana vertebrala, ceea ce va genera aparitia acestor crampe lombare. De aceea este indicat sa nu uite de exercitiile fizice pe care va trebui sa le efectueze cu o anumita regularitate, bineinteles numai cu recomandarea specialistului.

Chiar daca gravida isi imagineaza ca o baie fierbinte ii va relaxa coloana, nu este indicat sa apeleze la asemenea lucru. Oricat de mare ar putea fi efectul calmant, o baie fierbinte poate determina efecte negative pentru mama si fat. Riscul de deshidratare este destul de mare, iar un mediu prea calduros va crea anumite stari neplacute fatului, devenind o adevarata amenintare.

Gravida trebuie sa evite sa poarte pantofi cu tocuri foarte inalte si sa ridice greutati mari. Daca serviciul presupune statul in picioare, va trebui sa ceara cate o pauza din cand in cand, ca sa se odihneasca.

In cazul in care durerea de spate din timpul noptii devine insuportabila, gravida sa se adreseze medicului specialist.

Sanatate!

Sursa: bebelu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu