miercuri, 17 august 2011

Cearcanele - solutii pentru a scapa rapid de ele

Chiar daca dormi foarte bine, este posibil sa te trezesti cu cearcane la ochi. Asta pentru ca cearcanele apar si din alte cauze, spun specialistii. Dar le poti atenua rapid, astfel incat sa arati impecabil! Iata care sunt remediile naturale la indemana, care atenueaza rapid cearcanele, dar si trucuri care previn aparitia lor:

1. Feliile de castravete. Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a-i racori; castravetii au efect decongestionant. Mai poti sa aplici suc de castravete pe doua dischete demachiante pe care sa le lasi pe ochi 10-15 minute.

2. Feliile de cartof crud. Fac minuni datorita ingredientelor cu efect de luminozitate asupra pielii pe care le contin. Aplica de trei ori pe saptamana seara, inainte de culcare, si lasa sa actioneze 10-15 minute. Dimineata repeta actiunea.

3. Uleiul de migdale. Maseaza-ti ochii cu putin ulei de migdale inainte de culcare. Aplica acest tratament in fiecare seara si in doua saptamani vei constata efectele benefice.

4. Comprese reci cu ceai verde. Reduc cearcanele si ajuta ochii umflati.

5. Pune o lingura in congelator. Un truc rapid la indemana pentru fiecare dimineata. Pune in congelator o lingura, toarna putina apa in ea, las-o la inghetat si ai solutia eficienta in dimineata urmatoare. Tine lingura pe ochi pana se topeste apa.

6. Anticearcan pe baza de vitamina C. Foloseste produsele speciale anticearcane care mentin elasticitatea si hidratarea pielii si au, in acelasi timp, un usor efect antiinflamator. Cele mai bune sunt produsele pe baza de vitamina C.

7. Consuma lichide si mananca sanatos. Daca ai probleme cu cearcanele, trebuie sa consumi suficiente lichide (1,5-2 l pe zi) si sa adopti o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional, evitand variatiile de greutate. Incearca sa reduci consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool, tutun.

8. Atentie la factorii care agraveaza cearcanele! Evita suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternica, curentul de aer si fumul.

Alte cauze care pot influenta aparitia cearcanelor: hiperpigmentarea, venele albastrui (care sunt mai evidente odata cu trecerea anilor), circulatia deficitara, slabirea tonusului musculaturii din jurul ochilor.

Sanatate!

Sursa: Eva.ro, top-sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu