miercuri, 17 august 2011

Adevarat sau fals despre acnee


1. Acneea este cauzata de igiena necorespunzatoare a tenului
FALS. Eruptiile acneice nu sunt cauzate de murdaria acumulata la nivelul tenului. Este vorba de combinatia de bacterii, celule moarte si sebum secretat in exces care obstrueaza porii, ducand, astfel, la aparitia punctelor negre.

2. Stresul agraveaza acneea
ADEVARAT. Este vorba de actiunea indirecta a stresului, care stimuleaza descarcarea anumitor hormoni care, la randul lor, pot agrava leziunile acneice. Totusi, nu este vorba de stresul de zi cu zi, ci de evenimentele care presupun un stres deosebit.

3. Acneea poate fi tratata prin curatarea mai frecventa a fetei
ADEVARAT SI FALS. Igiena corespunzatoare zilnica este absolut necesara in acnee pentru a indeparta sebumul in exces si impuritatile care sufoca porii. Insa este suficienta curatarea de doua ori pe zi, cu un produs bland. Utilizarea prea frecventa de produse agresive sau frecarea energica a pielii fetei in scopul unei curatiri cat mai temeinice, nu face decat sa irite si mai mult un ten deja sensibil.

4. Stoarcerea cosurilor este cea mai buna metoda de a scapa de ele
FALS. Exprimarea continutului comedoanelor prin aplicarea de presiune la nivelul lor, indiferent ca este facuta acasa sau de catre cosmeticiana, nu face altceva decat sa produca o rana la nivelul pielii sau, in cazuri mai nefericite, chiar o cicatrice. Exista si cazuri severe, in care stoarcerea cosurilor determina raspandirea infectiei in zonele invecinate. Prin urmare, una din regulile de baza in acnee, care nu vor fi niciodata spuse prea des, este ca la cosuri nu se umbla!

5. Acneea apare numai la adolescenti
FALS. Contrar parerii generale, acneea poate aparea si la varsta adulta. Intr-adevar, ea este mult mai frecventa la adolescenti, datorita schimbarilor hormonale specifice varstei, dar cca 15% din persoanele de peste 30 de ani sufera si ele de acnee.

6. Soarele poate vindeca acneea
ADEVARAT SI FALS. Pe termen scurt, expunerea limitata la soare poate ameliora si chiar provoca disparitia leziunilor de acnee. Expunerea intempestiva insa, nu poate face decat sa stimuleze suplimentar glandele sebacee, care vor produce si mai mult sebum, care, la randul lui, va provoca sau va inrautati eruptia acneica.

Sanatate!

Sursa: eva.ro, top-sanatate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu