miercuri, 6 iulie 2011

Tratati celulita acasa!

1. Incepe cu un peeling corporal cu cafea. Nu ai nevoie de produse cosmetice pe care sa dai o gramada de bani! Prepara-ti singura propriul gomaj cu care sa masezi tot corpul. Ai nevoie de cafea macinata, ulei de masline si putina scortisoara. Amesteca ingredientele si la dus executa miscari circulare pe tot corpul cu aceasta pasta, dupa care clateste cu apa calduta. Daca ai timp sa stai 30 de minute ca sa permiti cafelei sa actioneze, ar fi minunat. Atentie! Masajul nu trebuie sa fie agresiv.

2. Masajul cu crema anticelulitica. Daca ai iesit de sub dus este momentul numai bun ca sa te masezi (tot cu miscari circulare) cu o crema anticelulitica pe zonele cu probleme. Alege cremele anticelulitice care contin plante, in special castan de India, iedera, ceai verde, alge marine, ginko biloba, cafea sau rostopasca.

3. Incearca uleiurile esentiale. Nu uita sa adaugi in crema ta de corp cateva picaturi din uleiurile esentiale care sunt recunoscute pentru proprietatile lor anticelulitice: uleiul esential de lemn de cedru, patchouli, rozmarin, ienupar, lavanda, eucalipt, lamaie. Ele pot fi aplicate si pe piele, insa doar daca le amesteci cu ulei de masline. Mai poti sa pui cateva picaturi de ulei esential in apa de baie. Aceeasi utilitate o are si otetul de mere din care poti sa torni doua linguri in apa din cada.

4. Incepe o cura de detoxifiere. Este indicat sa faci o cura de detoxifiere: evita alimentele cu multe grasimi rele, cafeaua, tigarile, mananca multe legume, fructe si alte alimente bogate in fibre.

5. Respecta regulile de alimentatie!

  • limiteaza sau redu cantitatea de alcool, cafea, grasimi saturate, tigari, sare;
  • nu consuma bauturile reci de la frigider deoarece contracta stomacul si esofagul, impiedicand fluxul de enzime digestive in stomac;
  • renunta la dulciuri, sucuri carbogazoase, prajeli si mezeluri;
  • consuma multe legume si fructe, pe cat posibil in stare cruda; nu exagera cu fresh-urile din fructe;
  • bea cel putin 8 pahare cu apa plata pe zi;
  • consuma ceaiuri diuretice naturale: ceai verde, ceai de soc, hibiscus si macese, cozi de cirese, de urzica.
6. Renunta la sedentarism si apuca-te de miscare! Sportul este una dintre cele mai eficiente si mai ieftine metode care te ajuta sa diminuezi aspectul de coaja de portocala a pielii. Poti sa faci cardio in combinatie cu jogging sau step-aerobic. Important este sa faci miscare de cel putin 3 ori pe saptamana.

Sanatate!

Sursa: Eva, top-sanatate

Un comentariu: