miercuri, 6 iulie 2011

Alimente care distrug orice dieta

Daca ai incercat o sumedenie de cure de slabire care mai de care mai restrictiva, insa nici una nu pare sa fi avut rezultatul la care te asteptai, inseamna ca trebuie sa citesti randurile de mai jos ca sa nu mai faci aceleasi greseli pe viitor. iata care sunt alimentele pe care cu siguranta le-ai consumat in timpul dietei, fara sa stii ce bogatie de calorii contin.


  1. Salatele cu dressing. Nu te lasa inselata de faptul ca mananci salata, ci fii atenta la ingrediente si sosurile adaugate in compozitie. Daca are fel de fel de dressing-uri, nu vei rezolva nimic pentru ca va fi bogata in calorii si grasimi. In special salata Caesar este mult mai bogata in calorii decat ai crede, tocmai din cauza dressing-ului folosit. Mai bine alege o salata despre care stii cu siguranta ca, pe langa diversele legume, are doar ulei de masline, putina sare si mirodenii.
  2. Batoanele energizante. Potrivit specialistilor, multe dintre batoanele pentru slabit au mai mult de 500 de calorii. Nu te ajuta la slabit, cu atat mai mult daca are si cantitati insemnate de zahar. Ca sa faci alegerea corecta citeste intotdeauna ingredientele de pe eticheta si cumpara batonul care nu are mai mult de 200 de calorii, dar cu un plus de fibre care iti vor da senzatia de satietate.
  3. Bauturile fara zahar. Specialistii sustin ca suntem tentati sa asociem sucurile carbogazoase fara zahar cu o portie de cartofi prajiti sau alte alegeri la fel de nepotrivite din categoria fast-food. Mai bine evita pe cat posibil aceste bauturi. 
  4. Laptele degresat. Diferenta dintre laptele integral si laptele degresat este foarte mica. laptele integral are 150 calorii, 8 g grasime, 5 g grasimi saturate, in timp ce varianta degresata are 130 calorii, 5 g grasime si 3 g grasimi saturate. Diferenta apare abia atunci cand alegi laptele total degresat care are doar 80 calorii si nici un gram de grasime.
  5. Frisca. Daca vrei sa bei o cafea, alege varianta cea mai simpla, nicidecum cea cu frisca.
  6. Iaurturile cu fructe. Foarte multe firme producatoare adauga cantitati insemnate de zahar, fructoza, sucroza sau alti indulcitori. Asta inseamna ca la fiecare 170 de grame consumate vei mai aduce 90-130 calorii in plus.
Sanatate!

Sursa: Eva, top-sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu