marți, 5 iulie 2011

"Un mar pe zi tine doctorul la distanta"

Zicala "un mar pe zi tine doctorul la distanta" este adevarata, spun nutritionistii. Iata de ce:

  • Scad colesterolul. Merele sunt o sursa bogata in fibre, atat solubile, cat si insolubile. Specialistii spun ca fibrele contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si a riscului depunerii acestuia pe artere. Astfel, o dieta bogata in mere ajuta la prevenirea atacurilor de inima.
  • Previn afectiunile cardiovasculare. Studiile au descoperit ca flavonoizii ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, iar merele si ceapa fac parte dintre cele mai bune surse. Potrivit cercetatorilor, daca in dieta zilnica adaugi mere, ceapa si ceai verde, vei reusi sa reduci riscul unui atac de inima cu 32%.
  • Previn formarea pietrelor la rinichi. Sucul de mere reduce riscul acumularii calciului si, astfel, si al formarii pietrelor la rinichi.
  • Lupta impotriva cancerului. Potrivit cercetatorilor, nutrientii continuti de mere incetinesc dezvoltarea tumorilor. Acestia sustin ca efectele sunt mai mari in cazul in care este consumat fructul intreg.
  • Ajuta la slabit. Sunt foarte satioase si te ajuta sa mananci mai putin. Cercetatorii sustin ca femeile care consuma 3 mere zilnic reusesc sa slabeasca mai usor, cu pana la 40% mai mult fata de cele care nu au acest obicei alimentar.
Sanatate!

Sursa: Eva, top-sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu