miercuri, 6 iulie 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 7

Etapele dezvoltarii bebelusului in aceasta saptamana
Dezvoltarea fizica
- sta trea perioade mai lungi de timp;
- urmareste un obiect miscator.

Dezvoltare mentala si sociala
- raspunde cu emotie la prezenta unei persoane;
- il intereseaza sunetele;
- ar putea privi la propria mana.

In aceasta saptamana bebelusul tau va avea in jur de 4.4 kg in greutate si 54.5 cm in inaltime.
Este posibil sa observi ca, din cand in cand, micutul este tacut si, in acelasi timp, foarte atent la ceea ce se intampla in jur. Acesta este momentul in care el incepe sa invete. Creierul copilului tau creste cu cca 5 cm in primele trei luni de viata.
Profita de aceste momente linistite si incearca sa iti cunosti mai bine copilul - vorbeste cu el, canta-i sau descrie-i obiectele din jur. El nu va putea inca sa iti raspunda, dar cu siguranta ca invata ceva din ceea ce ii spui. Noile texturi pe care le poate atinge, privelistile si sunetele reprezinta pentru el oportunitati de a invata.
Bebelusul isi va folosi si gura pentru a explora mediul inconjurator. El va pune orice in gura, inclusiv mainile, jucarii, paturi etc. Micutul isi foloseste simturile - atingerea, mirosul si gustul - pentru a-si explora lumea.
Poti observa cat de mult ii creste forta fizica. Acum el poate deja sa isi tina capul drept cu mai multa stabilitate, sa-si ridice pieptul de pe suprafata pe care este culcat; toate acestea ii acorda o posibilitate mai buna de a vedea ce se intampla in jurul lui.

Iritatia provocata de scutec
Aproape toti bebelusii au, la un moment dat, iritatii provocate de scutece. Din fericire, aceasta iritatie nu este o problema serioasa; cea mai buna modalitate de a o preveni este sa ii schimbi bebelusului scutecele chiar dupa ce le-a murdarit pentru a ii pastra pielea uscata.

Sanatate la bebei!

Sursa: mami.ro, qbebe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu