marți, 12 iulie 2011

Alimente care ajuta la depasirea depresiei

Este demonstrat! Mananci alimentele care iti plac si iti poti imbunatati starea de spirit, cel putin pentru o scurta perioada de timp. Asa ca de ce sa nu apelam la cateva alimente care sunt de folos in zilele in care ne confruntam cu starile depresive. Potrivit unui studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology, exista cateva alimente care sunt strans corelate cu starile depresive pe care le avem uneori. Iata care sunt acestea:


1. Carbohidratii. Din cerealele integrale, fructe, zahar se elibereaza serotonina care indice o stare de calm si relaxare.

2. Bananele. Contint o substanta numita triptofan care are capacitatea de a stimula eliberarea serotoninei care imbunatateste dispozitia.

3. Semintele de floarea soarelui crude. Sunt foarte bogate in acid folic si magneziu, ambele cu efecte importante in schimbarea dispozitiei proaste cu care te confrunti. Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, semintele de floarea soarelui atenueaza stresul, snxietatea, oboseala si starile depresive.

4. Nucile crude. Contin doua ingrediente esentiale - acizi grasi omega-3 si uridina - care impreuna dau cel mai puternic remediu antidepresiv, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard si publicat in Biological Psychology.

5. Ciocolata neagra. Singura conditie este ca ciocolata pe care o mananci sa aiba peste 70% cacao. oricum aproape toate ingredientele dintr-o ciocolata contribuie cu cate putin la imbunatatirea dispozitiei: zaharul, grasimile, cafeina, feniletilamina, flanoizii, teobromina si triptofanul.

Sanatate!

Sursa: eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu