vineri, 18 martie 2011

Semne ca dieta iti face rau

Ai pus mana pe o dieta "minune" si esti hotarata sa mergi pana la capat pentru ca, in sfarsit, vei scapa de kilogramele alea afurisite care iti tot dau bataie de cap. Dar inainte sa incepi cred ca ar fi bine sa afli niste lucruri foarte importante. Iata cateva semne care iti spun ca dieta iti face rau.

1. Promite rezultate rapide
Stim deja ca pentru a slabi sanatos trebuie sa avem rabdare, iar pierderea rapida in greutate poate aduce doar probleme de sanatate. Specialistii spun ca nu este sanatos sa slabesti mai mult de 1 kg pe saptamana.
2. Contine mai putin de 1200 de calorii
O cantitate prea mica de calorii poate afecta metabolismul si poate cauza deficiente nutritionale. Nutritionistii recomanda ca dieta sa cuprinda peste 1500 de calorii zilnic.

3. Stimuleaza metabolismul
In cazul in care promite acest lucru inseamna ca poate contine un stimulent precum cafeina, care poate provoca dependenta.
4. Te scapa de toxine
Anumite diete se bazeaza si pe laxative care pot elimina bacteriile "bune" si afecteaza stomacul. In plus, pot provoca deshidratarea.
5. Se bazeaza pe aceleasi alimente in fiecare zi
Chiar daca alimentele recomandate sunt sanatoase, consumand aceleasi alimente in fiecare zi poti suferi de deficiente nutritionale.

Tineti minte ca pentru a slabi sanatos se recomanda o dieta hipocalorica, intotdeauna combinata cu exercitii fizice.

Hai, slabiti sanatos!

Sursa: eva.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu