vineri, 24 decembrie 2010

Iarna trebuie sa consumam probiotice

Pentru ca iarna ne expune la infectii virale sau bacteriene si consumul de antibiotice creste, trebuie sa ne mentinem o flora intestinala normala, iar cea mai eficienta metoda este consumarea iaurturilor.
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, dr. Gheorghe Mencinicopschi, spune: "iaurturile probiotoce, cum sunt cele care contin tulpina L Casei Imunitass, ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar si sa facem fata mai bine agentilor patogeni care ne asalteaza in sezonul rece. Consumul zilnic ne ajuta sa reducem frecventa imbolnavirilor si sa ne vindecam mai rapid".

Inca din antichitate laptele fermentat reprezinta sanatate, putere si tinerete. Astazi oamenii au facut schimbari negative in stilul lor de viata. Suntem mereu supusi stresului, suntem sedentari, consumam substante toxice (tutun, alcool), facem abuz de medicamente, mancam prea gras, prea sarat, prea dulce, prea sarac in fibre, antioxidanti si vitamine. Toate acestea sunt incompatibile cu o flora intestinala sanatoasa.

Ce sunt probioticele?
De-a lungul timpului li s-au dat mai multe definitii. La inceput erau definite astfel: "organisme si substante care contribuie la echilibrul microbial intestinal". Pe urma: "un supliment alimentar microbian viu care influenteaza in mod benefic gazda, imbunatatind echilibrul microbian intestinal al acesteia". In 2002 s-a formulat urmatoarea definitie: "microorganisme vii, care atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate, confera gazdei beneficii din punct de vedere al sanatatii."

Surse de probiotice 
Iaurt, chefir, formule de lapte, ceapa, usturoi, ovaz, fasole, linte, banana, avocado, fragi, afine, anghinare, muraturi, suplimente nutritive.

Sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu