sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ecografia intravaginala

Tocmai ti s-a recomandat ecografie intravaginala si nu stii despre ce este vorba. In primul rand, intravaginal si transvaginal este unul si acelasi lucru.
Aceasta ecografie se realizeaza cu ajutorul unei sonde care se introduce in vagin si care permite vizualizarea organelor genitale interne si a unei sarcini incipiente. Atentie! Doctorul este obligat sa imbrace sonda intr-un prezervativ inainte de examinarea propriu-zisa.
Pentru aceasta ecografie nu este necesara o pregatire prealabila. Pacienta este rugata sa urineze inainte de examinare. Tot anterior examinarii, medicul iti va pune intrebari legate de:
- ultima menstruatie;
- numarul de sarcini sau nasteri;
- existenta unei posibile sarcini;
- simptomele pe care le ai.
Aceasta ecografie este indicata in bolile ovariene, inducerea ovulatiei sau pentru studiul unor leziuni care nu pot fi evaluate cu o ecografie transabdominala.
Cu ajutorul ecografiei transvaginale se poate vedea: uterul, ovarele, endometrul, prezenta si localizarea dispozitivelor intrauterine (sterilet), raspunsul ovarelor la stimularea ovariana, uterul si continutul acestuia in primul trimestru de sarcina (se determina exact varsta gestationala).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu