joi, 23 septembrie 2010

Tehnici de relaxare: respiratia adanca


Relaxarea… Insist asa de tare pe acest subiect pentru ca este extrem de important in lumea asta nebuna. Dupa parerea mea, lumea va apartine celor care stiu sa puna frau stresului, celor care stiu sa se relaxeze. Daca nu faci asta, cazi. Nu azi. Nu maine. Ci cand ai mai mare nevoie de energie, cand ai mai mare nevoie sa functionezi la parametri maximi, cand iti este lumea mai draga – CAZI…!
Am glumit putin in articolele precedente. Am glumit doar asa, ca sa destind putin atmosfera primelor mele ganduri asternute pe “hartie”. Dar este vital sa stim importanta relaxarii, sa invatam cat mai multe tehnici din aceasta “arta”, pentru atunci cand avem nevoie sa gandim clar in momentele de presiune.
Ti le spun si tie. Sunt bune. Sunt minunate. Sunt vitale in situatiile de tipul “lupta sau fugi”. Iti spune asta o persoana anxioasa.
Tehnicile sunt: respiratia adanca, relaxare muscular-progresiva si “Raspunsul Relaxant” al doctorului Herbert Benson.

Respiratia adanca

Respiratia adanca este simpla si eficienta, o metoda foarte buna de relaxare. Este o tehnica valabila in cazul in care spunem cuiva sa respire adanc de 10 ori daca trebuie sa se calmeze.
Daca o practicam in combinatie cu relaxarea muscular progresiva, este o tehnica extrem de eficienta de reducere a stresului. Este eficienta si individual.

Pentru a practica aceasta tehnica, este nevoie doar de cateva respiratii adanci si de relaxare atat pe inspiratie cat si pe expiratie. Atat trebuie ca sa ii transmiti creierului tau ca tu alegi sa traiesti, iubesti viata si alegi sa functionezi la parametri maximi in fiecare zi. Si indreapta-ti coloana vertebrala. Vei vedea ca nici o situatie nu ti se va parea de nerezolvat.
Incearca! Da-mi un feedback! Indiferent daca ti-a reusit sau nu. O sa te ajut cum pot.
Hai, relaxeaza-te!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu