vineri, 24 septembrie 2010

Relaxare muscular progresiva


Relaxarea muscular progresiva se foloseste pentru a detensiona muschii cand sunt tensionati (evident….!). Progresiva se numeste pentru ca in timpul exercitiilor se trece de la un grup de muschi la altul.
Aceasta tehnica presupune sa tensionezi un grup de muschi astfel incat sa fie contractati la maximum. Ii tii incordati cca 7 secunde, apoi ii relaxezi timp de 30 de secunde. Incordarea se face la nivelul picioarelor, feselor, bratelor, cefei si gatului si la nivel facial.

Pentru a te convinge ca aceasta tehnica este eficienta, experimenteaza incercand sa-ti incordezi mana cat poti de tare pentru cateva secunde, apoi relaxeaz-o din tensiunea anterioara. Ar trebui sa simti o relaxare profunda in muschii mainilor.

Metoda aceasta de relaxare se recomanda sa fie facuta zilnic pentru a elimina tensiunea musculara de la nivelul intregului corp, inducerea unei stari de calm si a unui somn odihnitor la final. Este bine sa o practici intins pe pat cu fata in sus, mainile intinse de-a lungul corpului si picioarele lipite.

Da-mi de veste daca ti-a reusit!

Hai, distractie placuta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu