vineri, 12 august 2011

Solutii Feng Shui la birou

Feng-shui este o arta prin care se studiaza energia vitala care ne inconjoara, pe care chinezii o numesc Chi si Qi. Prin corectarea si echilibrarea fluxului de energie din spatiile unde traim si muncim, reusim sa influentam in cel mai bun mod cursul vietii noastre. Aceasta arta straveche ne invata sa traim in armonie cu natura, sa echilibram si sa inbunatatim cursul natural al energiei care se afla peste tot si in toate.

1. Pazeste-ti spatele! Daca lucrezi la un birou, fa in asa fel incat scaunul tau sa aiba in spate un perete. Este foarte rau sa stai cu spatele catre usa. Nici spre fereastra nu este bine. Daca ai o fereastra in spate, singura solutie este sa o acoperi cu jaluzele si sa plasezi in spatele tau simboluri ale succesului, cum ar fi un peisaj montan sau un dragon testos. Acesta simbolizeaza si provoaca tenacitatea si intelepciunea.

2. Nu sta cu fata la perete! Daca este imposibil sa eviti o asemenea asezare, atarna-ti pe peretele din fata un peisaj larg, infatisand o campie intinsa care sa-ti dea orizont. Sau pune o imagine a unui Phoenix, ceea ce iti va deschide ochii asupra multor posibilitati.

3. Evita sa stai fata in fata cu altcineva! Este de preferat sa ai in spate pe cineva decat in fata, pentru ca, in aceasta pozitie, vei imite energii care se vor confrunta tot timpul.

4. Nu sta prea aproape de usa! Apropierea de usa - in special usa principala de acces in birou - este o pozitie vulnerabila, neprotejata. Daca situatia este de asa natura ca nu poti evita apropierea de usa, cauta, cel putin, sa nu fii chiar cu spatele la ea.

5. Ordinea trebuie sa stapaneasca! Un birou dezordonat este cea mai sigura cale pentru a-ti compromite eficienta. Fa-ti un obicei din a petrece 10 minute dimineata facand putina ordine in spatiul de lucru. Nu lasa hartii, ziare si reviste imprastiate. Cei care spun ca au propria lor ordine in dezordine, cu siguranta nu au incercat experienta lucrului intr-un spatiu liber si bine organizat.

6. Fereste-te de lucrurile care nu se vad! Facand ordine, se intampla sa inghesui niste lucruri inutile in sertare si dulapuri, asa incat sa nu se mai vada. Chiar daca pe moment acest lucru te ajuta sa obtii ordine pe birou, in timp ele transmit o energie statica, dezordonata, care te va impiedica sa te concentrezi si sa fii eficient. Este de preferat sa arunci ceea ce nu iti mai trebuie.

7. Evita unghiurile ascutite! Asigura-te ca nu exista unghiuri ascutite indreptate spre locul in care stai. Energiile agresive pe care le trimit inspre tine asemenea colturi nu numai ca-ti vor periclita succesul in munca, dar ar putea sa te imbolnaveasca, sa te expuna inselaciunii sau acuzelor nedrepte.

8. Asigura-ti o buna iluminare! Un birou bine proiectat este un birou bine iluminat. Si viceversa. Lumina naturala este cea mai buna. Este de preferat ca biroul sa aiba mai multe ferestre de marime potrivita decat putine si foarte mari.

Chiar daca nu esti superstitioasa si respingi conceptul "fheng-shui", trebuie sa recunosti ca unele sfaturi de-aici sunt pertinente. Si mai trebuie sa stii ca adeptii fheng-shui afirma ca aceste reguli iti pot imbunatati toate aspectele vietii, de la armonia in casa, pana la avere si bunastare.

Sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu