sâmbătă, 27 august 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 24

In aceasta saptamana bebelusul va avea in jur de 7 kg in greutate si 66 cm in inaltime, daca a avut o marime medie la nastere.

Dezvoltarea fizica
- isi prinde si isi tine piciorul cu mainile in timpul jocului, in timp ce sta culcat pe spate;
- poate manipula obiectele;
- isi exprima emotiile diferit.

Dezvoltarea mentala si sociala
- poate avea schimbari abrupte de dispozitie;
- gangureste cu placere;
- se intoarce cand este chemat pe nume.

Capacitatea de memorie a bebelusului continua sa creasca, iar pana acum el poate sa recunoasca nume, cuvinte si sunete de baza. El va tine minte obiceiuri de zi cu zi, asa ca stabilirea rutinelor ar putea sa-l ajute sa-si dezvolte memoria.
Daca ii repeti sunetele, el te va asculta cu atentie si, la un moment dat, ar putea folosi aceste sunete pentru a-ti atrage atentia.
Forta fizica a lui bebe a crescut in multe feluri. Deja poate sa stea asezat si singur folosindu-se de brate pentru a se echilibra si antrenand in acelasi timp si muschii picioarelor.

Muschii fiindu-i mai puternici acum, ii permit copilului sa se rostogoleasca de pe o parte pe cealalta, iar aceasta abilitate pe care a deprins-o te poate amuza, dar si enerva putin pentru ca nu mai poate fi lasat nesupravegheat.

Socializarea cu cei din jur
La aceasta varsta, copilul nu numai ca se va bucura in momentul in care cei din jur ii vor acorda atentie, ci va incerca sa socializeze cu ei. O persoana cu zambetul pe buze si cu ochii blajini, care se apropie de el, are mari sanse sa se imprieteneasca cu micutul tau.
De-acum, copilul isi da seama ca si atunci cand te deranjeaza si cand este cuminte, tu reactionezi intr-un fel sau altul, asa ca, de-acum inainte, el va face orice ca sa iti atraga atentia.
Tot ceea ce va face el de-acum ti se va parea incantator, dar, pe masura ce va creste, el s-ar putea sa fie mai neascultator ca sa starneasca o reactie din partea ta. Nu uita sa ii oferi un feedback pozitiv in momentul in care este cuminte. Este o metoda buna prin care il poti invata sa deosebeasca binele de rau.

Jocuri
Incepe sa-ti inveti copilul sa caute lucruri, facand din asta o joaca. Aseaza-te pe podea cu jucariile cu care ii place sa se joace. Ascunde-le sub o patura care este aproape de el, dar pastreaza jucaria partial vizibila pentru ca el sa stie ce e. Spune-i sa gaseasca jucaria, ajutandu-l sa ridice patura, daca este nevoie. Cand gaseste jucaria, trebuie sa pari surprinsa si fericita. Pe masura ce creste si se obisnuieste cu jocul, ascunde jucaria complet.

Sanatate la bebei!

Sursa: mami.ro, qbebe.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu