duminică, 14 august 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 18

Plansul ramane, in continuare, cea mai frecventa forma de comunicare a copilului. Cu toate acestea, el va incepe sa isi dezvolte simtul umorului. Copilul va rade in momentul in care va fi placut surprins, ca de exemplu atunci cand iti va vedea chipul iesind de sub o paturica sau cand ii vei arata o jucarie haioasa.

In general, copiilor le place sa auda diferite sunete si nu este neaparat nevoie de jucarii sau instrumente speciale pentru acest lucru. Poti sa fluieri sau sa imiti unele animale, iar el va fi extrem de incantat.

Incurajeaza-ti copilul sa experimenteze si sa se joace cu diferite obiecte. Un simplu prosopel curat si colorat s-ar putea sa-l tina ocupat pentru cateva minute. Observa-l cum incepe a il bage in gurita, sa il suga sau sa traga de el.

Da-i o jucarie care scoate sunete si vei vedea cat de incantat va fi de ea. Este momentul potrivit sa ii creezi un spatiu de joaca special, pentru ca el va incepe sa se miste foarte mult si sa exploreze lucrurile din jur.

Fascinatia culorilor
Copiii disting culorile inca de la nastere, dar au dificultati in deosebirea nunatelor similare, precum rosul si portocaliul. Insa ei pot face diferenta intre culorile diferite, precum rosu, verde sau galben.
Prin urmare, copiii prefera adesea negrul si albul sau contrastele puternice. La aceasta varsta, micutul tau va incepe sa faca diferenta intre tonurile similare si ar fi bine sa ii aratti multe carti, jucarii si alte obiecte mai colorate.

Sanatate la bebei!

Sursa: mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu