miercuri, 10 august 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 15

In aceasta saptamana bebelusul va avea in jur de 5,9 kg si 61 cm in inaltime daca a fost de marime medie la nastere.

Dezvoltarea fizica
- isi intoarce capul in toate directiile;
- se balaceste si se joaca in baie;
- intervalul memoriei poate ajunge pana la 7 secunde.

Dezvoltarea mentala si sociala
- este interesat de imaginea sa din oglinda si ar putea sa-i zambeasca;
- isi ajusteaza raspunsurile in functie de oameni.

De acum inainte copilul iti va raspunde intr-un fel sau altul atunci cand iti aude vocea sau cand il privesti expresiv. De asemenea, daca pana acum el zambea tuturor persoanelor pe care le vedea, in acest moment el va incepe sa fie selectiv cu cei din jurul sau.
Atunci cand va fi in mijlocul unui grup mare de oameni pe care nu ii cunoaste, copilul va avea nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu acestia si pentru a se simti confortabil. Daca se afla in bratele tale si vede alti copii, va dori sa interactioneze cu ei pentru ca sunt mai amuzanti si mai putin impunatori decat persoanele adulte.

Micutul invata tot timpul ceva nou. Vei observa in aceasta perioada cum bebelusul isi tine picioarele si le contracta ca si cum ar merge cu bicicleta. Acest lucru il va ajuta foarte mult sa-si dezvolte forta fizica necesara in lunile urmatoare.

O mare realizare la acest nivel de dezvoltare este faptul ca se poate rostogoli partial.

Jucarii
Este foarte tentant sa cumperi pentru micut tot felul de jucarii. Alege jucariile potrivite pentru varsta lui. Sa nu aibe parti detasabile, panglici lungi sau margini ascutite.

Sanatate la bebei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu