marți, 16 august 2011

Alimentatia bebelusului de pana la 1 an

Cand bebelusul ajunge la varsta de 5 luni de viata, este indicat sa incepi putin cate putin sa ii introduci alimente noi. Cu alte cuvinte, de la aceasta varsta poti incepe diversificarea.
Diversificarea este o etapa destul de dificila, mai ales pentru mamicile care sunt la primul copil. Ele trebuie sa invete atat modul in care vor trebui introduse alimentele, cat si care sunt cele permise si cele interzise pentru ca sistemul digestiv al bebelusului sa poata functiona corespunzator. De aceea, este indicat sa tii cont de urmatoarele indrumari.

In perioada 5-6 luni, bebelusul va trebui sa manance supa strecurata de legume, piure de legume din morcov, dovlecel si cartof, la care se poate adauga putin unt, cereale care sa nu contina gluten, dar si para, mar si banane. Celelalte alimente care nu sunt mentionate in aceasta lista, la aceasta varsta sunt interzise.

Incepand cu varsta de 6 luni, in alimentatia bebelusului mai pot fi adaugate carnea de pui si peste alb, branzica de vaci, ou fiert (doar galbenusul), iaurt (se vor evita iaurturile cu fructe), biscuiti fara gluten si compot.

Intre 7 si 8 luni, bebelusul va mai putea consuma fasole, soia, linte, ficat de pasare, mazare, biscuiti, morcov crud, cartofi copti, ciorbita acrita cu bors, piscoturi, paine prajita.

Dupa ce bebelusul va implini 9 luni ii vei putea da mamaliguta cu branza si unt, papanasi, prajituri la cuptor din aluat fraged, orez, paste, sosuri, legume crude.

De asemenea, pana la varsta de 1 an se va interzice cu desavarsire consumul de lapte de vaca, miere, nuci, alune, albus de ou, bauturi carbogazoase, prajeli, ciocolata, dar si carnea de porc (interzisa pana la varsta de 3 anisori).

Sanatate la bebei!

Sursa: bebelu.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu