joi, 28 iulie 2011

Primul an de viata pe saptamani - saptamana 11

Etapele dezvoltarii bebelusului in aceasta saptamana

Dezvoltarea fizica
- sta treaz perioade mai lungi in timpul zilei;
- isi intoarce capul pentru a gasi sursele sunetelor;
- ar putea tine jucariile in mana si le poate agita.

Dezvoltarea mentala si sociala
- il intereseaza sunetele;
- si-ar putea privi propria mana;
- raspunde cu emotie prezentei unei persoane.

Bebelusul tau ar trebui acum sa doarma toata noaptea, desi pediatri ar defini "toata noaptea" ca o perioada intre miezul noptii si ora 5 dimineata. Poti sa-l ajuti sa obtina acest tipar de somn prin a-l hrani pe bebelus mai des in timpul zilei si daca doarme dupa-amiaza mai mult de 3 ore, atunci trezeste-l.

Stabileste o rutina de dormit care te va ajuta sa il inveti pe bebe cand este ora de somn. Daca nu e nevoie sa-i dai sa manance noaptea, atunci pastreaza interactiunile cat mai rare si pastreaza luminile slabe.

Mentinerea echilibrului
In aceasta saptamana vei vedea ca bebe va putea sa isi ridice capul si sa il mentina asa pentru cateva momente sau poate chiar mai mult, in timp ce sta intins pe spate. Daca il vei ajuta, el isi va putea tine capul drept. Atunci cand sta pe burta, vei vedea ca isi va ridica trunchiul si capul la 45 de grade.

Jocuri
Poti sa incerci cu copilul un joc care il va ajuta sa isi dezvolte muschii gatului. Aseaza-l pe spate, ia-l de manute si ridica-l incet in picioare, apoi lasa-l din nou jos si repeta aceste miscari. In acest fel, in momentul in care este ridicat, el ar trebui sa poata sa isi tina capul drept, in linie cu restul corpului.

Sanatate la bebei!

Sursa: mami.ro, qbebe.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu