duminică, 10 iulie 2011

Pilule contraceptive sigure in alaptat

Chiar daca dupa nastere singura masura contraceptiva eficienta este declarata perioada de alaptare, adesea, pana la aparitia menstrei, femeia va avea perioade ovulatorii asemanatoare celor de dinainte de sarcina. De aceea, riscurile de a ramane insarcinata sunt foarte mari, chiar daca ciclul menstrual nu si-a facut aparitia.

Imediat dupa nasterea bebelusului medicii vor recomanda proaspetei mamici sa evite o sarcina intrucat este mult prea devreme si sa foloseasca masuri contraceptive eficiente. Cu toate acestea, daca femeia se afla in perioada de alaptare, administrarea pilulelor contraceptive orale este o procedura destul de dificila. Tocmai de aceea medicii te-ar putea sfatui sa folosesti pilule de acest gen pe baza de progesteron, singurul anticonceptional care nu afecteaza lactatia si nici sanatatea bebelusului sugar.

Pentru a scapa de eventualele riscuri, poti apela, desigur, la masurile contraceptive clasice: prezervativul, diafragma, spermicidele sau chiar sterilizarea chirurgicala. Specialistii le recomanda pe toate cele de mai sus intrucat riscurile folosirii lor nu influenteaza nicidecum dezvoltarea bebelusului si nici productia lactata a organismului.

Pentru a fi sigure de alegerea facuta, este indicat ca imediat dupa nastere sa aveti o discutie mai larga cu medicul obstetrician sau cu un specialist in planning familial, intrucat te vor indruma catre cele mai sigure solutii. De asemenea, acestia iti vor putea expune ce inseamna pentru tine o noua sarcina, dar si riscurile unei intreruperi de sarcina facute foarte devreme de perioada nasterii.


Sanatate!

Sursa: bebelu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu