duminică, 10 iulie 2011

Hidratarea in sarcina

Cu totii stim cat de importanta este hidratarea pentru organismul uman. Dar, in timpul sarcinii, aceasta capata o semnificatie si mai importanta. In cazul in care o viitoare mamica nu se hidrateaza corespunzator, aceasta isi va pune in pericol atat propria sanatate, cat si viata bebelusului.

Nu toate mamicile cunosc care sunt riscurile unei astfel de afectiuni, mai ales atunci cand se va ajunge la toxemie, o intoxicatie severa a organismului ca urmare a unei acumulari destul de mare de toxine in sange. De aici si pana la depresie, preeclampsie sau anxietate nu mai este decat un pas minor.

Atunci cand consumam doi litri de lichid zilnic nu vom face altceva decat sa indepartam toate toxinele care apar la nivelul organismului nostru. mai pe scurt, in sarcina apa ajuta la detoxifierea organismului. Tot astfel, apa are rolul de a combate afectiunile de la nivelul rinichilor sau ficatului. Un rol la fel de important al hidratarii consta in asigurarea unei texturi a pielii destul de eficiente, mai ales in regiunea abdominala. Dupa nastere, consumul de apa te va ajuta sa ai parte de o lactatie destul de mare, asigurand, astfel, necesarul alimentar al bebelusului in primele saptamani dupa nastere.

Deshidratarea in sarcina poate duce la:
- afectiuni ale rinichilor;
- toxemie;
- afectiuni ale ficatului;
- avort spontan;
- nastere prematura;
- preeclampsie;
- stare de constipatie.

Cu toate acestea, nu toate mamicile cunosc care este necesarul de apa pe care trebuie sa il consume o gravida in cursul unei zile. Multe dintre ele nu beau apa suficienta intrucat li se pare ca nu le este sete sau, pur si simplu, nu au "pofta" de apa. Pe parcursul celor noua luni de sarcina vei avea nevoie de un consum mai ridicat de apa in organism decat erai obisnuita in trecut. De regula, va trebui sa incerci sa bei cantitati cat mai mici de apa, dar foarte des. Daca treci printr-o stare de oboseala profunda, incearca sa maresti cantitatea de apa consumata, intrucat deshidratarea poate conduce catre o astfel de stare de extenuare si epuizare fizica.

Exista situatia absolut comuna multor mamici care considera ca apa poate fi inlocuita cu orice alt suc sau chiar cafea. Absolut gresit! Apa nu poate fi inlocuita de nici o alta bautura, fiind unica prin proprietatile sale.

Sanatate!

Sursa: bebelu.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu