miercuri, 27 iulie 2011

Obiceiuri care iti pot schimba viata

Care dintre noi poate sa tina pasul cu toate lucrurile pe care ar trebui sa le facem ca sa ne mentinem sanatatea, frumusetea, silueta, buna dispozitie, relatiile, libidoul, energia, calitatea vietii...? Iata ca expertii de la Woman's Day iti ofera cateva mici schimbari pe care le poti face cu usurinta in viata ta si care iti vor aduce beneficii neasteptat de mari.

1. Foloseste mai des ata dentara! Stomatologii spun ca acel fir mentolat poate avea un impact dramatic asupra starii generale de sanatate, deoarece e unul dintre cele mai rapide si usoare moduri de a indeparta bacteriile nocive din corp. Depunerile de tartru si bacteriile se acumuleaza constant in zone ale dintilor in care periuta nu ajunge, iar aceste acumulari ajung sa erodeze osul care tine dintele. In plus, bacteriile orale pot ajunge in fluxul sanguin, iar studiile au aratat ca acestea pot agrava diabetul si hipertensiunea, ba chiar pot contribui la nasteri premature.

2.Mananca la fiecare 2-3 ore in timpul zilei! Expertii incurajeaza femeile sa manance cand le este foame, ceea ce inseamna, de obicei, trei mese si cel putin doua gustari pe zi, astfel incat sa nu fii niciodata flamanda si nici sa nu te repezi sa mananci tot ce e in frigider seara cand ajungi acasa. Acesta e un principiu de alimentatie care te va ajuta sa scapi de grasimea in plus.

3. Fa-ti cafeaua acasa! Daca te-ai obisnuit sa iti cumperi in drum spre serviciu cafele aromate, dulci, cu frisca, siropuri si alte bunatati ca sa-ti incepi ziua cu un zambet... e cazul sa te lasi de acest obicei. Nu numai ca vei economisi bani, dar vei elimina din dieta ta sute de calorii. In plus, cand iti faci cafeaua acasa, nu ai alaturi vitrina frigorifica plina de tentatii dulci, ca in cafenele.

4. Poarta un pedometru! Antrenorii de fitness jura ca pedometrul e cel mai eficient aparat de fitness din lume. Faptul ca iti masoara fiecare pas facut te ajuta sa constientizezi cat de mult te misti si te motiveaza sa te misti si mai mult.
Instrumentul te poate ajuta sa tii socoteala zilelor in care ai fost mai inactiva si a zilelor in care te-ai miscat mai mult. Imbunatateste-ti sanatatea fizica si mentala incercand zilnic sa iti depasesti propriul record din ziua precedenta.

5. Fa-ti un compliiment! Conform psihologului Stacey Rosenfeld, specializata in probleme de imagine proasta de sine, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa te minunezi de numeroasele abilitati ale propriului corp, sa fii constienta de miracolul natural care este corpul tau. "Concentreaza-te pe ce poate face trupul tau, nu pe cum arata!", spune ea. Trupul tau stie sa danseze sau sa inoate? Stie sa construiasca castele de nisip cu copiii tai? Te transporta unde vrei si te catara pe munti? Rosenfeld propune urmatorul exercitiu: gaseste 10 lucruri care iti plac la aspectul tau, fie ca este stralucirea din ochi, puterea picioarelor sau culoarea ochilor sau parului.

6. Verifica-ti nivelul de vitamina D! Cand iti faci urmatorul control medical, cere si o analiza care sa verifice nivelul vitaminei D din sange, deoarece medicii spun ca extrem de multe femei sufera de o lipsa majora din aceasta vitamina esentiala. Lipsa vitaminei D e corelata cu o multime de probleme grave de sanatate, precum cancer sau Alzheimer.

Sanatate!

Sursa: sfatul parintilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu