joi, 14 octombrie 2010

Ceaiuri impotriva durerilor de cap


-      infuzie de ciubotica cucului - o lingurita planta la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Acest ceai are efecte deosebite in durerile de cap pe baza nervoasa si in migrene – 3 saptamani;
-      infuzie de roinita - o priza de roinita (cat se ia intre primele trei degete de la mana) intr-o cana de apa clocotita se lasa sa stea 10 minute. Se bea rece cu inghitituri mici, 2-3 cani pe zi. Tratamentul dureaza minimum 3 saptamani. Acest ceai este cel mai bun in caz de migrene si in timpul alaptarii;
-      infuzie de coada soricelului - o lingurita planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Acest ceai are efecte deosebite in durerile de cap puternice de parca vrea craniul sa pocneasca sau in congestie cerebral;



 de mare ajutor in combaterea durerilor de cap este si ceaiul de rachita-alba, coada-racului si galbenele, pe care le puteti gasi la plafar. Acest remediu este mai ales eficient in cazul durerilor de cap insotite de o presiune surda. Iata cum se face: se ia 1/2 l apa si se pune la fiert. Se iau 30 g frunze de rachita-alba, 30 g coada-racului si 15 g flori de galbenele si se aseaza intr-un vas, peste ele se toarna apa clocotita si apoi se lasa sa stea 15 minute, dupa care se strecoara. In cazuri acute, ceaiul se bea relativ repede. Daca durerile sunt cronice, se bea de-a lungul intregii zile cate o portie dubla de ceai. In cazul unui tratament de durata se va face o pauza de 10 zile dupa 3 saptamani. Atentie: Ceaiul ar putea fi iritant pentru stomac, asa incat se va evita in cazul unor afectiuni gastrice;
 un alt ceai benefic in tratarea migrenelor de cap, eset ceaiul din ameste de plante de cretisoara si menta, care la fel, care se pot achizitiona de la plafare. Se pune 1 l de apa la fiert si se adauga 40 g cretisoara si 20 g de frunze de menta. Se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se ia de pe foc si se mai lasa 10 minute in vas, dupa care se strecoara si se bea mai intai o ceasca de ceai, iar daca durerea persista se poate bea mai mult;
-      levantica (Lavandula officinalis). Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Se beau cite una-doua cani pe zi;
-      sunatoarea (Hypericum perforatum). Se prepara un decoct dintr-o lingurita de flori de sunatoare la un pahar de apa. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi – exclus in perioadele de sarcina si alaptare;
-      ceai de ghimbir - se pun la fiert 375 ml de apă; după ce dă în clocot, se adaugă 10 g ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe şi 2 linguriţe de zahăr brun, continuînd fierberea pe foc mic încă 10 minute. Se bea ceaiul fierbinte, de trei ori pe zi, pînă la dispariţia crizelor zilnice de migrenă;
-      ceai din migdale şi crizanteme - aceeaşi cantitate de apă 375 ml, se dă în clocot şi se adaugă o linguriţă de migdale pisate şi o linguriţă de petale uscate de crizanteme. Se continuă fierberea, pe foc mic, timp de 15 minute. Se bea fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu