joi, 7 iulie 2011

Plante care ne fac somnul mai usor

Daca o persoana nu sufera de insomnie grava ori aceasta nu este provocata de o boala, sau daca pur si simplu cineva doreste doar sa elimine somniferele din viata sa, farmacia verde ii poate pune la dispozitie divesre remedii in acest scop.

Plante recomandate:

Conurile de hamei. Acestea contin ulei volatil, ester valerianic, rasina, lupulina, humulona, substante minerale, tanin, substante estrogene.
Beneficiile plantei: are rol antispastic, stimuleaza secretia gastrica, este un excelent diuretic, este eficienta impotriva tuberculozei.
De asemenea este recomandata pentru tratarea insomniei si poate fi adjuvant pentru vindecarea anorexiei, nevrozei anxioase, tricomonas vaginalis, acnee, seboree.

Paducelul. Fructele si frunzele contin numeroase substante chimice care au actiune benefica asupra aparatului cardiovascular. Scaderea tensiunii arteriale si vasodilatatia centrala si periferica au, de asemenea, efect sedativ asupra sistemului nervos central care contribuie la pregatirea corpului pentru somn.

Ceapa. Este o planta cultivata in intreaga lume pentru consum. Ceapa este considerata si un remediu excelent pentru insomnie. In acest scop se recomanda inhalarea de ceapa tocata asezata intr-un borcan a carui gura este acoperita cu o bucata de material, inainte de culcare.

Teiul. Gratie substantelor sale active, teiul are o actiune antispastica, antiinflamatoare, efect calmant, de hidratare si cicatrizant.

Sunatoarea. uleiul de sunatoare este benefic pentru tratarea ranilor, are efect calmant, antiinflamator si cicatrizant. Sunatoarea este utilizata si in cazul tulburarilor nervoase pentru ca are efect de relaxare si calmare. Tinctura de sunatoare este foarte eficienta in cazul bolilor nervoase, nevrozei si asteniei insotite de insomnii.

Lavanda. Toata lumea stie ca lavanda este recomandata pentru indepartarea moliilor, dar aceasta este cunoscuta si pentru alte calitati. Printre acestea, mirosul de lavanda induce o stare de liniste si calmeaza orice persoana inainte de un somn odihnitor.

Valeriana. Una dintre plantele cu rol tranchilizant usor, valeriana, este folosita de peste 1000 de ani ca somnifer. Luand in considerare efectul principiilor sale active, valeriana a fost comparata cu diazepamul. Valeriana are efect calmant asupra sistemului nervos si trateaza insomnia.

Sursa: sfatul medicului.ro

Atentie! Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cereti sfatul medicului inainte de a folosi orice planta sub orice forma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu