marți, 26 iulie 2011

Fii activa!

Ne petrecem cea mai mare parte a timpului in nemiscare. Peste 50% dintre romani au probleme de sanatate cauzate de supra-alimentare si sedentarism.

Nu trebuie neaparat sa-ti faci abonament la sala ca sa faci miscare. E suficient sa-ti mentii o viata activa si sa introduci cateva elemente fizice in rutina ta zilnica: renunta definitiv la lift in favoarea scarilor, mergi cu bicicleta la serviciu, iesi cu copiii in parc, etc.

4 pasi simpli

1. Dubleaza-ti viata! Mergi pe jos rapid, pana aproape sa iti pierzi suflul, timp de cel putin 20 de minute pe zi. Ataseaza-ti un pedometru la centura (iti numara pasii, uneori si distanta parcursa) care sa te incurajeze sa mergi mai mult si mai repede. Ideal este sa faci 10.000 de pasi pe zi (cca 8 km).


2. Fa curat! Curatenia zilnica, saptamanala, de sezon...Iata un pretext bun sa faci miscare. 30 de minute de munca in gospodarie, zilnic, te ajuta sa ai o casa asa cum iti doresti, dar si sa iti mentii o inima sanatoasa si o forma de invidiat.

3. Ia-ti un dvd cu exercitii fizice! Cele din seria "Sport cu Florentina", de exemplu, au miscari speciale pentru brate, bust, abdomen, fesieri, celulita si chiar exercitii simple, care se pot realiza la birou; sau incearca gratis cateva filmulete speciale cu antrenamente de pe YouTube.

4. Pune-ti patinele! Pe gheata sau pe role, patinajul este un sport amuzant si la fel de sanatos ca si joggingul si, in plus, iti tensioneaza mai putin articulatiile. Si ciclismul e o varianta excelenta de antrenament.

REGULA DE AUR: Daca ai de urcat/coborat un etaj, doua sau trei, n-are rost sa iei liftul. Profita de oportunitate si mergi pe scari!

Ca sa te convingi: Un studiu britanic a certificat ca urcatul/coboratul scarilor este ideal pentru mentinerea sanatatii inimii, iar unul derulat la Scoala de Medicina a Universitatii Pennsylvania a aratat ca urcatul scarilor arde cu 250% mai multe calorii decat inotul pe aceeasi durata de timp, cu 150% mai multe decat tenisul sau bowlingul, cu 63% mai mult decat mersul cu bicicleta, cu 23% mai mult decat alergatul si cu 400% mai mult decat mersul pe jos....Deci?

Sanatate!

Sursa: e-sana.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu